Artes

referenties

Namen - Station

image
image
image
image
  • thumbImage
  • thumbImage
  • thumbImage
  • thumbImage
Ingrijpende verbouwing van het stationsgebouw. Renovatie van het historische voorgebouw : volledige verwijdering van de dakbedekking, de vloerbekleding en de muren. Bouw van kelders en aanleg van een bijkomende houten vloer. Nieuwe zinken dakbedekking, afwerking en speciale technieken. Opmerkelijk was de wijze waarop de gevels werden hersteld : dezelfde techniek die voor geklasseerde gebouwen in Frankrijk wordt gebruikt, werd hier toegepast, nl. de schuurtechniek. De vensteropeningen werden weer gedicht met geschroefde beglazing (spiderglass, inox). Volledige afbraak van het centrale gedeelte en bouw van een ontvangsthall op betonnen vloerplaat met o.a. roltrappen, loketten. De ontvangsthall voor de reizigers werd op de vloerplaat ingericht, die steunt op micropalen. Deze constructie is op extreem korte tijd, nl. in 9 maanden, gerealiseerd. Deze werken omvatten eveneens de afwerking en de speciale technieken voor de hall, de loketten, de kantoren, etc.

opdrachtgever

SNCB HOLDING Direction Patrimoine SE

ontwerp

Christian BOURGEOIS, Cécile LAMBERMONT

bouwplaats

bedrag

€ 20.600.000

uitvoering

1999 - 2005

door

  • Artes TWT